lördag 12 september 2020

DN 12/9 2020 - Elisabeth Åsbrink


Det förflutna ligger där och påverkar oss hela tiden, säger Elisabeth Åsbrink i intervjun i dagens DN (pappersutgåva 12/9 2020).

Jag har läst hennes nya bok Övergivenheten och funderat mycket på det, på vad som påverkar oss i livet. Jag tänker på judarnas historia som skadar människor och skapar nya brott. Jag tänker också mycket på det mer närliggande som sorg, psykisk ohälsa och hot i den egna familjen som gör att barnen får ta ansvar för en vuxen. Barnen navigerar, känner av reaktioner och nyttjar sin sensibilitet för att andra ska må bra och för att deras egna tillvaro ska bli dräglig. Lojaliteten mot familjen är en viktig och tuff faktor.

Vad är bäst för barnen? Det måste vara den viktigaste och omöjligaste frågan som går att fundera kring här. Vad skulle vem ha gjort, hur och när? Ja, det finns många fler frågor, som tex varför historien upprepar sig igen och igen. 


Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. 


A.. 


#övergivenheten #elisabethåsbrink #dagensnyheter #bokförlagetpolaris #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #handlalokalt  #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel #smultronstället #visitsweden #visitroslagen #norrtälje #skattkammare #bokvalsbordet #bokcirkeln #magiskasamtal  #demokratiskasamtal #vimåsteprata Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...