torsdag 20 oktober 2022

Lukas och Lotta lär sig badvett - på äventyr i badhuset (6-9 år)

 

"En förutsättning för att kunna lära sig att simma är att du blir ordentligt vattenvan och därmed lär dig att behärska det vi inom Svensk Simidrott brukar kalla för Simningens ABC, som är grunden för all simning. Precis som att du behöver lära dig alfabetet för att kunna läsa, så behöver du behärska de åtta momenten i Simningens ABC för att kunna simma. Vattenvana får du genom att regelbundet umgås med vatten och genom att träna på att utföra olika övningar i vattnet."

Vi ska: Andas. Doppa. Glida. Hoppa. Balansera. Förflytta. Rotera. Flyta.

Ja, det finns många saker man kan göra för att lära sig att leka i vattnet, och så småningom att simma. Bus och lek och många samtal, under kloka former, gör barnet tryggt. Att lära sig att förstå vad som händer om man gör si eller så. 

I Lukas och Lotta lär sig badvett är det hopp, skutt, lek och födelsedag. Det är lite bus och det finns lite vuxenrädsla för att någon ska göra sig illa. Allt går bra, man lär sig nya saker och har himla skoj. Visst får Lukas en härlig födelsedag? 

Katarina Vintrafors har illustrerat med sprakande färger och barnbus så att det känns i kroppen. Cornelia Kindmo har skrivit informativt, roligt och fint. Boken är gjord i samarbete med Svenska livräddningssällskapet. Du hittar massa bra information om simning på https://www.svensksimidrott.se Titta in där, så hittar du ännu mer att prata med ditt barn om när ni läser boken tillsammans. 

Lukas och Lotta lär sig badvett är en himla fin bokserie till varje unge som snart ska få möjligheten att lära sig simma. Varje unge, eller hur? 

Boken passar åldern 6-9 år, det är ju också då man lär sig simma. Det kanske går att börja redan tidigare? Ja, vattenlek och skoj i massor går att börja med vilken dag som helst. Kanske passar sig badhuset bäst nu i höstrusket. Vi kan gå till tranden när sommaren kommer igen. 

Lukas och Lotta lär sig badvett är en perfekt torsdagspresent, julklapp eller födelsedagspresent, eller hur? 

Läs tillsammans! Lek tillsammans! Lär tillsammans! 




Författare: Cornelia Kindmo
Illustratör: Katarina Vintrafors

I serien Lukas och Lotta lär sig badvett finns just nu två finfina böcker:

1. Utflykten till stranden. 
2. På äventyr i badhuset. 

Om Lukas och Lottas bus kopplat till bad, simning och vatten vill vi veta mer, kanske kommer det snart en bok till? 



Bokcirklarna!

Bokhandelns vänner!

Tfn 0708 905 731 

Info😏 roslagensbokhandel.se 




#lukasochlottalärsigbadvett #corneliakindmo #katarinavintrafors #svenskalivräddningssällskapet  #simborgarmärket 

#roslagensbokhandel #norrtälje #barnböcker 6-9 år #kulturtorget #platsendärsamtalförs  #whipmedia 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...