söndag 30 oktober 2022

Tack, Anders och Beata. Tack, alla ni som kom. (26/10-22)



26/10-22. Beata Hansson berättade om boken som hon och Vesna Prekopic skrivit. Anders Ström berättade om sin resa. Det var fullsatt i lokalen.

Tack, Anders Ström och Beata Hansson. Tack, alla ni som kom och deltog i samtalet om våld, utanförskap, mobbning, hur skolan kan vara och vilka stordåd skolan eller en enskild vuxen kan göra för barnen. Skola och vuxna kan också vara förödande för barnet. Ja, vi talade om mer än så. Frustration och vilja att förändra vandrar hela tiden sida vid sida med människor som inte orkar. Samtalet ville inte sluta när tiden tog slut.

Det finns stora behov och en stor vilja att göra. Ingen tycker att läget är ok. Det finns behov att förändra, vilja att förändra. Jag hör hur det bubblar av vrede hos politiker, där finns också en stor kunskap. Vi har också helt olika bilder av vad en "soc.tant" är och kan. Det är också en viktig detalj att utröna. Och samordning.

En klok vuxen till alla barn. Och att vi inte bara vrålar längre straff. Vi måste börja med det, det, det, det och det. Alltså barn, vuxna, socialtjänst, skola, föräldrar, normer, hjälp, att se, med mera. Samtidigt, eftersom det beror på väldigt många och väldigt olika saker att människor - barn - faller redan i tidig ålder. Tillhörighet, även om man är en jobbig skit, är återkommande. Att stå kvar när ungen försöker utmana mer än mest. Vuxna, kloka förebilder. Hjälp till föräldrar som inte klarar att vara föräldrar.

Samtalet är inte slut. Anders berättelse är viktig. Beata och Vesnas bok är superb som insikt och samtalsbok. Ja, ur andra perspektiv också. Det är ett jobbigt ämne, men det gäller till syvende och sist varenda unge.

Tack, Anders och Beata. Tack, alla ni som kom.

Nu fortsätter vi samtalet i alla våra rum. Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje för ditt ex av boken.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...