onsdag 19 oktober 2022

Abigél. Magda Szabo

 


Av författaren till den hyllade Dörren.

I samma stund som Gina klev över tröskeln befann hon sig i en annan värld, den värld som skulle bli hennes hem och som skulle komma att förändra hennes tillvaro lika radi­kalt som när ett barn kommer till världen eller en döende ger upp andan.

Andra världskriget i Ungern, 1943. Gina, dotter till general Vitay, tvingas ta farväl av sitt hem och de människor hon älskar mest när hennes far skickar iväg henne till en avlägsen internatskola i den lilla byn Árkod. Förfärad över institutionens grymma och strikta regler hamnar hon i konflikt med sina studiekamrater, gör uppror mot sina lärare och finner sig snart helt utfryst hon bestämmer sig för att fly. Fångad och återförd ser Gina ingen annan utväg än att anförtro sitt öde åt den legendariska Abigél den klassiska statyn av en kvinna med en urna som står i skolans trädgård. Kanske borde hon också skriva ett brev till Abigél, som alltid hjälper dem som har det svårt? 

 

Abigél  historien om den egensinniga tonåringen som växer upp under andra världskriget är den mest älskade av Magda Szabós böcker i hennes hemland Ungern. En fängslande berättelse full av hemligheter och oavlåtlig spänning.

 

Utgivningsdag 17/10-22. (Ovanstående är förlagets beskrivning av boken. ) 


Bokcirklarna!

Bokhandelns vänner!

Kalendern 26/10-22 - om fäder och förebilder.

Tfn 0708 905 731

Info😏 roslagensbokhandel.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...