tisdag 8 december 2020

Boksignering David Lindén - fredag den 18 december kl 1200-1400


Boksignering David Lindén 
Fredag den 18 december 2020. 
Kl 1200-1400. 
Kläder efter väder. Utomhus. Var vänlig håll god distans! 
















Karin Månsdotter (1550 1612) var den första kvinnan av folket som blev drottning av Sverige. Karin växte upp som bondflicka i Uppland och fick drömprinsen och hela kungariket. I historieskrivningen har hon orättvist förminskats till söta lilla Karin som sålde nötter på Stortorget och hade en lugnande inverkan på Erik XIV:s hetsiga humör. Ett eftermäle hon inte förtjänar.  David Lindén har här skrivit den första biografin om Karin Månsdotter sedan 1870-talet. Med hjälp av hittills okänt källmaterial och uppdaterad forskning, tecknar han ett porträtt av en av de mest fascinerande kvinnorna i svensk historia. En socialt begåvad och intelligent ung kvinna som visserligen var drottning under kortare tid än någon annan förr eller senare, men lyckades överleva alla sina fiender.


Lagom till 500-årsdagen av Stockholms blodbad, 7-9 november 1520, tog David Lindén med oss på en rafflande historiebeskrivning av Kalmarunionens blodstänkta slutskede. Han varvar här nytt källmaterial med äldre forskning. Till detta läggs inträngande analyser och tolkningar av dramats huvudpersoner som visar hur enskilda aktörer tänkte, kände och handlade och framför allt varför det blev som det blev. 


 #davidlinden #stockholmsblodbad #karinmånsdotter #BokförlagetLangenskiöld #boksignering #roslagensbokhandel #välkommentillbokhandeln #kläderefterväder #vihållerdistans #tvåmetersregelen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...