torsdag 31 december 2020

Daniel Arsand

Den franske författaren Daniel Arsand, född 1950 i Avignon, har skrivit ett tiotal böcker. Hans böcker har översatts till ett flertal språk. Jag lever och du hör mig inte är den första i svensk översättning. 


Works - Daniel Arsand



Förlagets beskrivning av boken; 

När Klaus Hirschkuh stiger av tåget på stationen i Leipzig en novemberdag 1945, är det en stad i spillror han återser. Den 23-årige tysken är själv en spillra efter fyra år i koncentrationslägret Buchenwald, dit han deporterats för att han är homosexuell. Han söker upp sina föräldrar, för vilka skammen över sonens homosexualitet är djupare än tacksamheten över att återse honom levande. Klaus flyr hemmet och tar sig till Frankrike, där han i ett halvt sekel kommer att leva i exil. Ett nytt liv med arbete, vänskap och kärlek, men där minnen av de bestialiska övergrepp han själv och medfångarna i lägret utsattes för aldrig upphör att hemsöka honom.

Jag lever och du hör mig inte är en angelägen och oförglömlig berättelse om överlevandets mirakel. Arsands språk äger en kraft och intensitet som inte väjer för närgångna beskrivningar av de fasor som lägerfångarna med de rosa trianglarna, de homosexuella, fick utstå .


Wikipediahttps://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Arsand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...