onsdag 14 november 2018

Gropen av Emma Adbåge

På tema fantastiska barnböcker vill vi uppmärksamma bilderboken Gropen.

Emma Adbåge har skrivit Gropen. Skrivit och tecknat. Den är Augustprisnominerad 2018. På Augustgalan den 26 november 2018 får vi veta vem som vinner priset i år - här i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. Att vara nominerad är fint - och att vinna är fantastiskt, eller hur? Vi får se, vi får se.

Det är en fin bilderbok - med en berättelse om barnen som gillar att busa och leka där det inte är tillrättalagt och föräldrar och lärare som är ständigt skrajsna för att barnen ska göra illa sig. Barnen är rätt duktiga på att klara sig utan större skavanker i den kluriga miljön. Slår sig gör de på andra platser, när de snubblar på sina skosnören och hoppar från ribbstolar utan att se sig för. Kanske är de lite särskilt försiktiga om både sig själva och varandra i gropen, på kanten och i skogsbacken? Hel klart är att de har mycket skoj i dessa miljöer. Vi (vuxna) bör förstås uppmuntra barnen att vara och att leka i skogsbackarna, eller hur?

Gropen är en riktigt fin bilderbok för barn i åldern 3-6 år. Ja, det är en fin bok att läsa för sina barn eller barnbarn. Eller kanske en kompis barn eller barnbarn.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...