tisdag 6 november 2018

Kråkor - Cord RiechelmannDet här är en kärleksförklaring till de svarta fåglarna. Åhh, säger kunderna i butiken när de får ögonen på den lilla boken. De svarta fåglarna, de som är så vackra. Jag tänker att de är som maskrosorna - de som är både älskade och avskydda, ja, vi fylls av känslor inför dessa.

Familjen kråkor är en relativt ung familj i sångfåglarnas utvecklingshistoria. Den omfattar 123 arter, till vilka också skatorna och skrikorna hör; deras närmaste släkting är paradisfåglarna. De - oftast - svartfärgade kråkorna finns nästan överallt på jorden.

Myterna som omgärdat dessa fåglar sedan urminnes tider är lika mörka som fåglarna själva och handlar nästan alltid om ofärd och död.

- Inte ens den växande forskningen om deras utvecklade intelligens har kunnat befria dem från deras dåliga rykte.

Cord Riechelmann berättar här natur- och kulturhistorien om de kloka kråkfåglarna och presenterar tjugo arter som han själv har skådat på fem kontinenter.

Hans djurporträtt kastar en oförställd, ofta överraskande och lärorik blick på det bedrägligt förtrogna.

Cord Riechelmann, född 1960 i Celle, Västtyskland, studerade biologi och filosogi vid Freie Universität i Berlin. Han är verksam som publicist och författare i Berlin.

Vi har boken om Kråkor (Cord Riechelmann) och boken om Fjärilar (Andrea Grill) utgivna av Ersatz förlag - i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Vi njuter av de vackra små böckerna. De är verkligen fina.

Kanske är det i ditt hem just dessa vackra små böcker om Kråkor och Fjärilar hör hemma?

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...