söndag 28 januari 2018

Vägen till Nürnberg av Philippe Sands


Vägen till Nürnberg låg på första frontplats i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje igår, tillsammans med andra böcker som rörde berättelser om nazismen, utsatthet och andra världskrigets fasor. Det var Förintelsens minnesdag igår (27/1) och det blev många samtal i butiken om just det. Vi talade om att minnas.

Vi ser och hör att minnesdagarna är viktiga, att vi aldrig får glömma det som har hänt och om vikten av att lyssna på de som kan berätta.

En kund berättade om boken Vägen till Nürnberg, där författaren berättade om sin morfar som en del i berättelsen. Det kommer så nära, trots att det nu är länge sedan. En morfar, någons morfar, är ju bara en kort generationslängd bort. Fasorna och utsattheten blir verkligen mer verkligt när det kommer så nära, eller hur?

Fasan under andra världskriget kan aldrig hända igen, eller hur?

Eller händer det på andra platser i världen just nu?

Det finns böcker som gör att vi lär av vår historia. Det finns böcker som gör skillnad för vår kunskap.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - en riktig bokhandel. Kanske hittar du din bästa bok just där? Kanske ser du att just den platsen är den bästa platsen att samtala om böcker på? Kanske är det just den platsen som gör skillnad i ditt liv. Den gör skillnad i våra liv.

Välkommen!

A..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...