onsdag 3 januari 2018

Musan av Jessie Burton - författare också till Miniatyrmakaren

Jessie Burton • Musan.

England, 1967. Odelle Bastien har haft svårt att etablera sig i London sedan hon flyttade från Trinidad fem år tidigare, men plötsligt har hon erbjudits jobb som sekreterare till den glamourösa galleristen Marjorie Quick.

Genom Marjories vänskap blir Odelle medveten om potential hos sig själv som hon inte trodde fanns. Ändå förblir Marjorie ett mysterium för henne. Och i ännu högre grad när ett stort, försvunnet konstverk – som också det bär på en hemlig berättelse – en dag levereras till galleriet.

Spanien, 1936. Olive Schloss, dotter till en berömd konsthandlare, är en ung kvinna som på allvar börjat utforska sina ambitioner. Till hennes familjs sköra paradis anländer en dag den revolutionäre konstnären Isaac Robles och dennes halvsyster Teresa – med explosiva, förödande konsekvenser.

Musan är en roman om två kvinnor i olika tider. En magnifik, fängslande historia om ambition, identitet, kärlek och besatthet. Musan – uppföljaren till Jessie Burtons debutroman, bästsäljaren Miniatyrmakaren – har redan hyllas av kritiker och läsare världen över. (Förlagets beskrivning.)

Denna bok finns just nu i Roslagens bokhandel och vi tänker oss Jessie Burton som ett inslag i en kommande bokcirkel. Vill du läsa Miniatyrmakaren eller Musan? Vilken kan passa just dig?

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...