torsdag 4 januari 2018

Binas historia av Maja Lunde

Binas historia
Maja Lunde
(Pocket 2017)
Isbn 9789175792552

Tre berättelser ur olika tidsåldrar vävs ihop till samma slutsats: utan bin är mänskligheten förlorad.

I 1800-talets England kämpar familjefadern William med sin status som framträdande biolog men blir hela tiden omsprungen av andra forskare. Ska hans revolutionerande bikupa äntligen säkra försörjningen och äran?

I USA har Georges familj varit biodlare i generationer men år 2007 börjar det hända något som slår ut bisamhällen över hela landet. Bidöden är ett faktum och ingen förstår varför. Kan sonen, som har helt andra framtidsplaner, bli gårdens räddning?

Det är år 2098 och kinesiska Tao lever i en värld där bina helt dött ut, med svältdöd och världskrig som följd. För att överleva tvingas befolkningen handpollinera fruktträd. Tao bär på drömmen att hennes egen son ska bli en av de utvalda som får gå i skolan, men ambitionerna leder till en oförklarlig tragedi. I sitt desperata sökande efter svar hittar Tao en bok om biodling från 1800-talet. Nu förstår hon vad som har hänt och vad som måste göras.

Maja Lunde har skrivit manus för film och tv, och givit ut flera böcker för barn och ungdom. Binas historia är hennes första vuxenroman och har sålts till femton länder. Maja Lunde är bosatt i Oslo.

Vi hör kunder berätta om denna bok. De skiner av glöd och glädje när de talar om den. Det är en viktig och fantastisk bok, som bör läsas av många, är ett av budskapen. Så låt oss hjälpa till att göra det möjligt, tänker vi i bokhandeln och tar hem ännu några exemplar.Vi har även böcker om biodling idag, här och nu. Bin, biodling och världens väl, liksom alla andra fantastiska böcker är små ting som ligger oss varmt om hjärtat. Välkommen hit. Välkommen in.

Ja, varmt välkommen till Roslagens bokhandel!

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...