tisdag 9 februari 2021

Orkansäsong - Fernanda Melchor


I utkanten av en fattig mexikansk by hittas det lemlästade liket efter en gåtfull gestalt som av byborna kallas Häxan. I varsitt kapitel berättar fyra personer från trakten om sin relation till mordoffret och om den mardrömslika tillvaro de alla lever i.

Orkansäsong ut­spelas i en del av Mexiko som framstår som laglös och är en roman olik alla andra, med meningar som frenetiskt löper över sidorna. Bland skadade familjerelationer, destruktiv maskulinitet, prostitution och droger växer stegvis en komplex skildring av ett samhälle inpyrt av våld och hopplöshet fram, samtidigt som omständig­heterna kring mordet på Häxan klarnar.

Fernanda Melchor är född 1982 i delstaten Veracruz i Mexiko. Orkansäsong har blivit hennes stora internatio­nella genombrott, med flera litterära priser och nomi­neringar och reservationslösa hyllningar i världens största tidningar. Hennes litterära stil har kallats "mardrömslik realism" och jämförts med såväl Cormac McCarthy och Roberto Bolaño som med William Faulkner -- men av det överväldigande mottagandet att döma råder det inget tvivel om att hon först och främst är en alldeles egen röst.

(Ovanstående är förlagets beskrivning av boken. ) 

Boken läggs på bokvalsbordet till våra bokcirklar. Vill du delta i en cirkel och prata om böcker? Vi har plats - titta in i butiken med din anmälan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...