torsdag 20 juni 2019

Lyktsken - Michael Ondaatje


Lyktsken - Michael Ondaatje

I London efter krigsslutet blir tonåringarna Nathaniel och Rachel övergivna av sina föräldrar, som i all hast måste lämna staden. Ansvaret för att ta hand om syskonen faller på en man de aldrig tidigare träffat. Han kallas Nattfjärilen och framstår omedelbart som en synnerligen olämplig beskyd­dare av två ungdomar.

Nathaniel och Rachel misstänker att han är kriminell, och blir än mer övertygade när de lär känna hans excent­riska vänner, som samtidigt skapar en viss trygghet. En samling män och kvinnor med en gemensam historia av kriget som alla, på sitt sätt, verkar ha bestämt sig för att skydda dem. Men är de vuxna verkligen vilka de påstår sig vara och från vad behöver ungdomarna skyddas?

När Nathaniel i vuxen ålder försöker förstå åren efter kriget och hans mors roll i det, är hans minnen bedrägliga och familjens hemligheter djupt fördolda. Lyktsken är en mästerlig roman av en av vår tids stora berättare.Vi samarbetar med Sensus studieförbund
i våra arrangemang i bokhandeln.Vi bokcirklar om den här boken i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje, så boken kommer att diskuteras när vi möts för vårt bokcirkelsamtal. Exempel på frågor att tala om finns här.

Vill du vara med och bokcirkla hos oss, så hör av dig! Vi är 5-7 personer i gruppen, möts ca en gång per månad, alla läser samma bok som vi sedan diskuterar tillsammans. Vi träffas i bokhandeln, fikar och samtalar. Det är väldigt givande och väldigt sympatiskt att bokcirkla - och vi gör vårt yttersta för att verkligen prata om boken och de associationer som dyker upp med anledning av den! När vi drar iväg för mycket från boken och dess teman, puttas man vänligt men bestämt tillbaka till samtalet om just boken. Det är boken som är grejen i bokhandelns samtal. Hör av dig om du vill vara med i en cirkel hos oss!-----


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...