lördag 8 juni 2019

Förrädare! Att vinna krig med svek.

Förrädare! Att vinna krig med svek.

Här berättas om de mest uppmärksammade förrädarna de senaste hundra åren – vissa skickliga i sitt värv, andra mer beryktade personligheter. En av tidernas värsta förrädare är Vidkun Quisling som svek Norge för Adolf Hitler.

I Sverige har vi haft förrädare som översten Stig Wennerström, som spionerade för Sovjet och dömdes till livstids fängelse.

Boken placeras, just nu, på frontbordet - men finns också i historiehyllan!

A..
https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Natur%20Kultur

Gubbe och katt.
Nils Uddenberg.

Det här är berättelsen om hur Nils Uddenberg blev med katt fastän han aldrig i livet hade tänkt sig att ha något husdjur. En vintermorgon satt det en, som det skulle visa sig, herrelös katt utanför sovrumsfönstret och tittade på honom med stora runda gula ögon. Sakta men säkert nästlade den sig in i hans liv.

Vi har placerat boken - Gubbe och katt - i pockethyllan!

Kanske passar den just dig?

A..Den ryska supermaffian - VORY.
Mark Galeotti

Den ryska maffian – vory v zakone – uppstod i början av 1900-talet, mestadels i arbets- och straffångeläger, där dess unika kultur utvecklades. Medlemmarna kunde kännas igen på sina symbolbärande tatueringar, och höll sig till en strikt uppförandekodex som förbjöd allt samarbete med staten och rättsväsendet.

Flera år av fältstudier ligger till grund för denna inträngande studie av den ryska maffians utveckling – från dess begynnelse fram till dagens ryska samhälle och vidare ut i världen.

Boken har placerats på frontbordet & i historiehyllan!

Välkommen till bokhandeln!

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...