söndag 7 april 2019

Williams kompisar - Marie Bosson Rydell & Karin Eriksson


Alla är olika och bra på olika saker, men William är vanlig. För vanlig tycker han själv. Hans kompisar är så ovanliga, William skulle vilja vara lite mer som de!

Det gäller att se varandras färdigheter, acceptera varandras egenheter och ta vara på möjligheter, istället för att fokusera på svårigheter! Lär känna William och hans kompisar i denna mysiga bok; Williams kompisar.

Boken är utgiven av Idus förlag som ger sig i kast med svåra frågor - men försöker göra det på ett lätt och fint sätt. Jag imponeras och gläds ofta av deras böcker. De tål verkligen att läsas.

I Williams kompisar talas det, utifrån Williams perspektiv, om han och hans kompisar. Han tänker att han är så vanlig, så där lite lagomig i det mesta. Men, det är han ju inte - han har, som alla hans kompisar, särskilda egenskaper och särskilda superkrafter. Ja, sådant som gör honom till just den han är. Precis som hans kompisar har sina superkrafter. Någon är superbra på att dansa, någon på att vara en riktigt bra kompis och någon på att ha tokiga idéer. Ja, det kan hända mycket i Williams kompisgäng.

Williams kompisar är en fin bok om att vara olika, att se att alla har sina färdigheter och egenskaper - och att det är rätt och viktigt att alla får vara de som de är.

Idus förlag gör viktiga böcker.

A..



1 kommentar:

  1. Tusen tack för era fina ord! Och tusen tack för att ni hjälper dessa böcker att nå ut till de som behöver dem!
    / Idus förlag

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...