söndag 14 april 2019

Bokprat; Skallarna - Mattias Hagberg - 27 april 2019


I centrum för Mattias Hagbergs fjärde roman står en författare som förlorat tron på litteraturen. Han har brutit kontakten med gamla vänner och isolerat sig i sin lägenhet. Så får han ett paket på posten, med ett foto som föreställer sex kranier. Han har ingen aning om var det kommer ifrån eller vem som skickat det. Här börjar en resa mot nordligaste Sverige och en plats som ingen vill besöka. Är han en okänd civilisation på spåren? Eller har hans liv förvandlats till en gotisk roman?

Skallarna är en udda spänningsroman med gotiska inslag. Den handlar om litteraturens möjligheter och omöjligheter. Men framför allt är den en kärleksförklaring till fantasin och mystiken.

Med fantasin som motstånd

Mattias Hagbergs fjärde roman, Skallarna, kan beskrivas på många olika sätt: som en spänningsroman, som en skräckromantisk pastisch, som en historisk idéroman – eller, varför inte, som en postmodern detektivhistoria. Själv ser han den helst som en kärleksförklaring till fantasin.

Den 27 april kommer Mattias Hagberg till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje och berättar om sin nya roman, om kärleken till litteraturen och om fantasin som en väg till befrielse i en tid av allt skarpare motsättningar.

Mattias Hagberg är kritiker, kulturjournalist och författare. Skallarna är hans fjärde roman.

När; 27 april 2019
Tid; Kl 1400 - 1500
Var; Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

Föranmälan; Gärna, så vi kan ta fram rätt antal stolar
Mail; info 😉 roslagensbokhandel.se
Tfn; 0708 905 731

Välkommen!

Anette Grinde


Norrtelje Tidning skriver om Skallarna här!






Vi samarbetar med Sensus studieförbund
i våra arrangemang i bokhandeln!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...