torsdag 25 april 2019

Vi tar emot gamla & fina böcker, ja, barnböcker också

Jag läser idag Erik Erikssons krönika i dagens Norrtelje Tidning. Han har besökt en sopcontainer och hittat barnböcker liggande intill. På något sätt är det glädjande att böckerna lagts intill containern och inte i den, även om det för mig är sorgligt att böcker slängs. 

Vi tar emot fina och välvårdade böcker - för vuxna och för barn - till vår antikvariska bokhandelsdel (i det västra rummet en trappa upp i bokhandeln). Dessa böcker ger fler möjlighet att läsa, ger oss en möjlighet att ta emot en läsande och skrivande praktikant och skapar ett återbruk av böcker. Återbruk och arbetstillfällen gillas. 

Har du böcker som du inte vill ha kvar i din bokhylla, så tar vi gärna emot dessa (som gåva) - för återbruk, för allas möjlighet till läsning och för människors möjlighet till sysselsättning (t ex arbetsträning eller motsvarande). 

Det gör ont i min själ när böcker slängs. För mig är de ingen förbrukningsvara, utan något som kan gå vidare till någon annan - låta fler glädjas när vi själva är klara.

Här hittar du de böcker som nyligen inkommit till antikvariatet.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje

A..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...