tisdag 19 februari 2019

Min vän Percys magiska gymnastikskor


Min vän Percys magiska gymnastikskor
Ulf Stark

När försiktige Ulf får en ny klasskamrat förändras allt. Percys gymnastikskor liknar inga andra. När han har dem på sig kan han göra vad han vill. De skorna vill Ulf ha, då skulle han också bli stark och modig! Men inget blir som han tänkt sig och han märker att han har blivit någon han kanske inte alls vill vara.

I Min vän Percys magiska gymnastikskor gör Ulf Stark en utflykt till sin egen barndom. I motsats till andra biografiförfattare har han behållit namnen och miljöerna och istället hittat på händelserna.

Boken fick två uppföljare; Min vän Shejken i Stureby och Min vän Percy, Buffalo Bill och jag.

Ulf Stark har tilldelats många både svenska och internationella priser för sina böcker, t. ex. Augustpriset, Nils Holgersson-plaketten, Deutcher Jugendliteraturpreis, Astrid Lindgren-priset och Heffaklumpen. Ett stort antal av Ulf Starks böcker har också dramtiserats för film och teve. Idag sätter Ulf Starks berättelser ljus på hur Sverige en gång var, vad som är sig likt och vad som har förändrats. Barnets perspektiv är alltid i centrum, precis som hoppfullheten, humorn och den stora kärleken till hundar.

Boken är ålderskategoriserad till 9-12 år.

Ulf Stark gick bort 2017. Han har skrivit ett stort antal böcker och flera av dem har filmatiserats, t ex Kan du vissla Johanna? - som återkommande sänds på julafton.

Ja, boken finns i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...