tisdag 23 oktober 2018

Jag for ner till bror - Karin SmirnoffJag for ner till bror
Karin Smirnoff
Polaris förlag
2018

I Smalånger är det mesta som vanligt. Maria har hittats död. Hennes bror håller på att supa ihjäl sig. Harmynte John har ögon som svarta hål i rymden och äldreomsorgen får en ny medarbetare, Janakippo, som stack sin far med en högaffel. Jag for ner till bror är en svart, rå, våldsam och from berättelse. Det är kärleksfullt, passionerat, varmt och tryggt. Svårast av allt är förlåtelsen.

Oj, får man ändå börja säga, nästan genast när man börjar läsa Jag for ner till bror. Oj, för att den fångar på en gång, oj, för att språket är något helt annat än jag läst på länge och oj, för att jag vill veta mer hur det går. Men också för att den påkallar ett mycket stort antal känslor, både positiva och negativa. Jag kan bara hoppas att den inte är självupplevd.

Den här boken är nominerad till Augustpriset 2018. Den kommer att läggas på bordet till våra kommande bokval i bokcirklarna. Man får hoppas att den inte tar slut på förlaget, att de har laddat ordentligt för nomineringen och för åtgången av något som ter sig väldigt läsvärt.

Vi har plats i några av våra bokcirklar. Vill du vara med?

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...