lördag 12 oktober 2019

Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor


Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor - är en alldeles ljuvligt fantastisk bok. Ja, en sådan man blir riktigt glad över.

Det här är en bok med korta berättelse om kvinnor som har gjort - eller gör - skillnad. Ja, det finns evinnerligt många fler än dessa 100, men man blir så otroligt glad över berättelse om Greta Thunberg, Ester Blenda Nordström, Robyn, Drottning Kristina, Hedi Fried, Pia Sundhage och Wilhelmina Skogh. Det är då och nu, fulla av liv och kunskap.

Boken lyfter människor som finns och gör skillnad nu, här i vår tid, som vi kan se, tala med och utvecklas tillsammans med. Ja, den lyfter också kvinnor från förr förr. Det är verkligen en njutning att se alla dessa kvinnor.

De står sida vid sida i boken, beskrivna och avbildade, för oss att upptäcka, minnas och inspireras av. Människor att se och lära av och om. Vi kan njuta av den vackra boken, själva eller tillsammans med någon annan - samtal om viktiga frågor, människor som gör skillnad, med stora och små, spelar roll, eller hur?

Det här är en vacker och nyttig bok - att läsas av både stora och små. Det är en bok att ha liggande framme för återkommande läsning, njutning och till fördel för vårt pågående lärande.

Njutning och lärande. Inspiration och glädje.

Ett tack till bokförlaget Max Ström som gör så ljuvliga böcker. Ett tack till Colette van Luik och Anna Nordlund som skrivit och illustrerat - och framförallt ett tack till alla er kvinnor som gör, driver livet framåt och är fantastiska förebilder för oss andra.

En bok att läsa, ja!

A..








------- ------- förlagets beskrivning av boken; Svenska hjältinnor  ------  -------- 

Det här är den stora boken om hjältemodiga kvinnor som har åstadkommit något speciellt, stått upp för sina ideal eller förverkligat sina drömmar. Här är hundra inspirerande berättelser om tappra rösträttskämpar, coola musiker, tuffa miljöaktivister, engagerade läkare, smarta uppfinnare och banbrytande författare. Här finns en astronaut och till och med en sjörövare.

Boken spänner över nästan tusen år, från en mäktig vikingakvinna till dagens moderna rebeller. Boken är illustrerad av ett stort antal av Sveriges främsta kvinnliga illustratörer. Detta är den förmodligen mest fängslande barnbok som har skrivits om verkliga kvinnor i Sverige – förebilder som inspirerar tjejer i alla åldrar.



Följ oss gärna på; 
 
Eller varför inte på facebook, där vi förstås också skriver och peppar om böcker
och om bokhandelns göranden;

#enriktigbokhandel  #roslagensbokhandel  
#maxström  #bokförlagetmaxström  #svenskahjältinnor  #fantastiskakvinnor #GretaThunberg  #HediFried  #EsterBlendaNordström  #PiaSundhage  #svenskafotbollstjejer #förebilder  #attgöraskillnad  #görskillnad 
#bokcirkel #bokcirkeln #skrivarcirkel #bokprat  #boktips  
#godmorgonroslagen #Norrtälje #Norrtelje #visitroslagen  #visitsweden  #roslagen  #LillaTorget   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...