torsdag 12 maj 2022

Pia Lindenbaum. Else-Marie och småpapporna.


En kund kom in i butiken och frågade efter Pia Lindenbaums bok Else-Marie och småpapporna. Jag hade den inte i butiken, men tar alltid hem när någon så önskar.

Jag måste ju ändå säga att det är en fantastisk bok. Ja, jösses, så himla fin den är. En bra text och fina illustrationer. Ja, den är väldigt fin.

Tänk, att ha massor av småpappor istället för en stor. 

Pia Lindenbaum berättar en fantastisk historia ackompanjerad av härliga illustrationer. Hur ska det gå när papporna ska hämta Else-Marie på fritids? Kommer de i tid? Kommer de att sköta sig? Kommer de andra barnen att vara snälla med papporna? Else-Marie är superorolig och nästan hela dagen blir kaosartad. Ja, såklart. Hon vet ju inte hur det ska gå. 


Som tur är, som det ju ofta är, är oron obefogad. Papporna klarar sina uppgifter galant. Det blir fest, glädje och en nöjdhet sprider sig i hennes kropp. Middag, bullar och bad. Tänk att barn, mamma och alla pappor, ja, alla nio tillsammans ryms i ett och samma badkar. Tillsammans är grejen. 


Pia Lindenbaum är en fena på berättelser och illustrationer. Skoj, allvar och tänkvärt. Oro och glädje går hand i hand genom hela livet. För både stora och små.


Else-Marie och småpapporna är helt enkelt en finfin bok att läsa.


Anette Grinde 

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje 

Tfn 0708 905 731Välkommen till 

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje
#pialindenbaum #elsemarieochsmåpapporna 

#roslagensbokhandel #norrtälje #välkommentillbokhandeln #välkommentillnorrtälje 

#kulturtorget #kulturiroslagen #barnböcker 3-6 år 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...