tisdag 25 augusti 2020

Rune fattar elen - Daniel Waluszewski

Rune fattar elen. 

El och elektrisk energi finns överallt omkring oss. I lamporna, spisen i köket och tv:n i vardagsrummet. Till och med i blixtarna när det åskar. Rune är ett av alla barn som funderat över vad el egentligen är och han bestämmer sig för att själv hitta svaren på sina frågor. Följ med Rune och upptäck hur elen blir till, hur den kommer till våra hus och hur den används. Med lättförståeliga förklaringar och kluriga uppgifter är det här en bok för barn och föräldrar som vill lära sig mer om elektricitet. (Förlagets beskrivning av boken). 

Jag tycker att det är alldeles fantastiskt att det finns barnböcker om mängder av olika ämnen. Bus, hopp, skoj och så elen, förstås. För elen är ju verkligen något som vi gjort oss väldigt beroende av. Vi har svårt att vara utan den, väldigt många maskiner och prylar behöver el för att fungera. 

Illustrationer att begrunda, informativa texter och frågor att prata med barnen om. Ja, verkligen något att prata med barnen om. Hur fungerar det egentligen?

A..


#DanielWaluszewski #MatildaSerholt #runefattarelen #idusförlag #barnböcker 3-6 år #roslagensbokhandel #enriktigbokhandel #välkommentillbokhandeln 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...