onsdag 26 augusti 2020

Ölands fågellokaler


Ölands fågellokaler

Avium förlag

Ölands Ornitologiska förening

Vid vilken tidpunkt inser man att fåglar är fantastiska, inspirerande och något att sätta span på? Kanske är det klockan fem på morgonen i ljuvlig kvittertid? Kanske är det när man mött människor och intressen i unga dagar eller när de flyger i vackra formationer över en klarblå himmel? Kanske är det när man mött nya människor under årens lopp eller kanske är det när man får en fantastisk bok i sin hand? 

Våra intressen kommer ibland från barndomen men inte sällan dyker de upp under resans - livets - gång. Det är fantastiskt att upptäcka nytt, som förut inte legat så högt på intresselistan. Natur, att resa, se nya och gamla vyer, har alltid intresserat. Nu tänker jag att man också kan se både nya och gamla vyer med nya verktyg i sin hand. Vad sägs om en fågelbok som reseguide? 


Reser du med husbil, löparskor eller cykel? Bor du i bilen, i tält, på vandrarhem eller hotell? Ja, det spelar ingen roll. Den här boken blir en riktigt kunnig reseguide i Ölandsfararens hand. 


Öland har ett vackert, nästan exotiskt landskap. Trollskog, stränder, alvarsmarker och ljuvliga skogar. Djurlivet och naturen är något magiskt, annorlunda magiskt. Man kan variera sig genom att färdas i ensamhet längs den vackra Stenkusten i nordväst, besöka Ottenby fågelstation i syd, spana efter trollen i Trollskogen i nordost, frottera sig med folket i Köpingsvik, njuta stillsamhet på ensamma stränder, plocka bär i de nordliga skogarna eller äta glass i Borgholm, men däremellan kan man leta fågellokaler med hjälp av denna informativa och vackra bok. Eller bara, om man så vill. För det är verkligen gott nog. Glass och folk i stan kan man ju välja bort, när fantastisk djur och natur finns att njuta runt knuten. 


Magisk magi. Ja, boken om Ölands fågellokaler är magisk magi. 

Anette Grinde 



**** ****


Min medverkan i Mitt Roslagen!

Mitt Roslagen nr 26/8 20; https://issuu.com/mittro/docs/mittroslagen200826

Mitt Roslagen nr 12/8-20; https://issuu.com/mittro/docs/mittroslagen_200812

Mitt Roslagen nr 15/7-20; https://issuu.com/mittro/docs/mittroslagen_200715



#ölandsfågellokaler #aviumförlag #ölandsornitologiskaförening #öland #elsybrittschildt #anderswaldenström #reseguide #hemester #svemester #miljömagasinet



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...