lördag 27 juni 2020

Livsviktiga snack - i #demokratiskasamtalVi träffades häromdagen för ett samtal i projektet Demokratiska samtal. Vi talade om den lilla boken Livsviktiga snack - en bok från Suicide Zero som handlar om att förhindra självmord, att tala med och att vara öppna med vad som händer med barnen och ungdomarna. Livet är tufft, ibland supertufft och samtalen är viktiga.

Vi, ett gäng vuxna kvinnor, talade om hur vi förhåller oss till människor, främst yngre, som har det tufft i sin ungdomstid. Vi talade om skolåldern och hur vi förhåller oss till våra unga. Vi talade om hur vi själva tänker kring självmord och ungdomens livsproblematik. Hur är vi som föräldrar eller mor- och farföräldrar? Ser och förstår vi barnens tankar? Förstår vi hur vi ska möta barnet, hur vi ska samtala med henne eller honom?

Vi talade om det i vårt samtal. Vi undrade hur var och en gjorde och tänkte. Vi lyssnade till varandra, vände det inom oss och växte som människor.

Tack, ni fantastiska människor, för ett livgivande och viktigt samtal.

Vi kommer snart att tala mer, mötas fler och träffas igen - för fler demokratiska samtal. Livsviktiga snack och Handbok för demokrater är exempel på samtalsböcker som finns med som grundmaterial i samtalsserien. Hör av dig om du vill vara med.

Nästa samtal är planerat till fredag den 17 juli 2020 - kl 1500. Anmäl dig i butiken om du vill vara med! Vi möts i eller strax utanför butiken (om vädret tillåter) - för samtal om frågor som rör demokrati, rättvisa och ett gott liv.

A..
#roslagensbokhandel #välkommentillbokhandeln #Norrtälje  #dinlokalabokhandel  #magiskasamtal #suicidezero #livsviktigasnack  #roslagenssparbanksstiftelser  #demokratiskasamtal  #köksbordssamtal  #femkvinnorruntsamtalsbordet   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...