lördag 28 december 2019

Pojken och huset - Maja Kastelic


En "silent book", uppbyggd likt den klassiska "Historien om någon", med många detaljer att hitta i bilderna.

En pojke följer en katt in i ett hus på Andersens gata. Han går genom alla rum, och samlar på sig meddelanden som är utlagda efter vägen. Spåren som meddelandena utgör leder honom upp på vinden, och där väntar en överraskning.

I "Pojken och huset" öppnar den slovenska bilderbokskonstnären Maja Kastelic dörrar till spännande ordlösa bildvärldar, fyllda av barnboksreferenser, värda att utforska om och om igen.


3-6 år. Atrium förlag.

----- ----- -----

Det här är en bok utan text - men med magiska bilder att följa och fundera över. Det här är en bok att läsa och begrunda i långsam takt, att samtala om och fundera över. Den innehåller fantastiska bilder i dova färger och med många detaljer. Nästa gång du läser boken med ditt barn eller barnbarn kan du hitta nya detaljer, nya spår och nya händelser. Vad betyder det ena och vad betyder det andra, hur tänker du kring det och hur talar ni om det tillsammans? Här finns mycket att begrunda.

Boken är riktigt, riktigt fin.

A..------


Bokhandeln i Norrtälje heter Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - Den heter det vi är och där den ligger. Den heter inte Norrtälje bokhandel - Norrtälje bokhandel låg på gågatan och försvann för flera år sedan, men vi är förstås Norrtäljes bokhandel.

Bokhandelns tfn är 0708905731 och vi nås också per mail: info 😏 roslagensbokhandel.se.

Du hittar oss också på Instagram och facebook - sök på Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - så hittar du oss nog. Välkommen till butiken vid Lilla torget i Norrtälje, där vi pratar om ljuvliga böcker i mängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...