onsdag 25 december 2019

Låt oss tala om barn- och ungdomsböcker...

Jag vill göra bokhandeln i Norrtälje till en bokhandel med många och bra barn/ungdomsböcker.

Jag tycker förstås att barnen och ungdomarna ska läsa massor - och då är de bästa böcker viktiga. Det är förstås svårt att veta vad som är de bästa böckerna, men tips och råd tas emot med tacksamhet. Har du/ni några bra tips - så blir jag glad!

Jag söker t ex böcker om ungdomarnas verklighet (inte bara fantasy, som det ju finns gott om) - och jag söker böcker om natur, kultur och miljö (tips, kunskap/fakta, sagor, spår av djur och natur) för de olika åldersgrupperna i barn/ungdom.

Jag söker i huvudsak nyutgivna böcker, för att vara med i tidens gång - (men tips som rör äldre böcker går också fint). Böcker av Astrid Lindgren, Elsa Beskow och liknande gillas, som alltid av många, men vi behöver fler och nya fantastiska berättare och illustratörer.

Välkommen till bokhandeln med dina förslag.

A..


Inkomna förslag;

Kyla - Therese Henriksson
Blod i gruset - Mats Jonsson
Böckerna om Athena av Elin Ek.
Böckerna om Myran av Linn Gottfridsson.
Dunne-böckerna av Rose Lagercrantz.
Mats Berggren.
Nya Norrland - Mats Jonsson.

Jakten på Jack
Spådomen om Jack
Jacks förbannelse
(finns som samlingsvolymer)
Monstret Frank

Finns det björkar i Sarajevo
Finns det vargar i Sverige
Kerstin-böckerna, Att vara Kerstin

Kaspar den kungliga katten (typ),
Toro, Toro för ålder 6-9
Min vän skuggan
Flykten från brinnande staden för ngt äldre 9-12

Vibeke Olssons gamla
Ulrike och kriget
Ulrike och freden (Ungdom)

Från stjärna till hjärna, en liten bok om djurens evolution av Johan Eklöf och Björn Selin.

Svartskogen av Helena Bross. Alla böcker som skrivits av David Walliams, ex: Gangsterfarmor och Råttburgare. Böcker av Stefan Casta som både skrivit skönlitteratur och faktaböcker om naturen med vackra bilder till. Böcker av Ingelin Angerborn.

Doktor Dentista, hus är gott sa Oscar, långe Ted lille Fred, Max böckerna. Jyckeberga böckerna. Vad gör folk om nätterna?

Det blåser på månen och djuphavspirater av Erik Linklater

"Godnatt mr Tom" av Michelle Magorian,

Böckerna animalium och botanicum, jättevackra bilderböcker där djur och växter presenteras. Gudar och hjältar i nordisk mytologi av Brian Brantson, en klassiker som nyligen har kommit i nyutgåva. Fina illustrationer.

Sara Dessen.
Sara Nilsson
John Green

Nasse hittar en stol samt Nasse hittar en skottkärra av Sven Nordqvist. Sanslöst roliga bilderböcker som även den vuxna har utbyte av. För att ta något helt annat, min tolvårige sonson älskar böckerna om Greg, minns inte vad de heter, men det är dagbok någonting. Lättsamma böcker med tecknat integrerat i texten. Han tyckte också mycket om Vår trädkoja med 13 våningar och ska i julklapp få uppföljaren om 26 våningar. Nalle Puh förstås, riktiga Nalle Puh. Maria Gripes böcker, speciellt de om Hugo och Josefin. Tove Janssons böcker.

Inte alldeles nya men fina! Böckerna av Lena Andersson ”Plommon till alla barn” ”Linnea i målarens trädgård” m fl

Knastertorr lista - utlånade böcker 2018

Historien om någon. Sagan om det röda äpplet.Tack!  💖


------

Bokhandeln i Norrtälje heter Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - Den heter det vi är och där den ligger. Den heter inte Norrtälje bokhandel - Norrtälje bokhandel låg på gågatan och försvann för flera år sedan, men vi är förstås Norrtäljes bokhandel.

Bokhandelns tfn är 0708905731 och vi nås också per mail: info 😏 roslagensbokhandel.se. Du hittar oss också på Instagram och facebook - sök på Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - så hittar du oss nog.

Välkommen till butiken vid Lilla torget i Norrtälje, där vi pratar om ljuvliga böcker i mängd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...