onsdag 18 december 2019

Augustin Erba skriver...

Ja, man ska göra det man älskar, tänker jag när jag läser Augustin Erbas artikel om de 48 refuseringar han fick ta emot innan han fick sin roman antagen hos ett förlag.  Ibland är det förstås inte möjligt, men jag är glad att Augustin Erba inte gav upp.

Augustin Erba har gett ut tre romaner: ”Ensamhetens broar” (2009), ”Blodsbunden” (2015) och ”Snöstorm” (2019). Han skriver sedan 2017 tänkvärda texter i Dagens Nyheter. I en bokcirkel i bokhandeln har vi nyligen läst hans senaste roman Snöstorm. Därför har vi mött honom i tanken, hört hans ord i berättelsen och funderat över riktningarna.

Snöstorm handlar om en pojke, som blir en man. Den handlar om hans liv, glädje, svårigheter och livsförutsättningar, kärlek, oförmåga och utveckling. Den handlar om hans och andras val och hur det påverkar honom och andra. Boken har skapat viktiga samtal hos oss, andra tankar inom oss och kanske nya spår i hur vi går i livet. Det är vad som händer när vi läser. Vad kan vi och vad förmår vi, hur gör vi och hur förstör vi för oss själva? Hur orkar vi leva, ta tag i våra liv och fånga allt det som är viktigt i de korta stunder som tillfälle ges? Livet är inte bara att rycka upp sig, men det är definitivt att försöka hålla sig över vattenytan även i svåra tider. Hur lever vi livet? Vad kan vi lära oss av detta?

Någon blir glad av läsningen och någon blir upprörd, ofta av olika skäl. Det spelar roll vilka vi är, när vi läser. Du läser annorlunda än jag, uppfattar annat än jag, vilket resulterar i en annan tanke och nya frågor. Just det är fantastiskt, att vi uppfattar allt så otroligt olika.

Av litteraturen, de fantastiska romanerna med de viktiga frågorna om mänskliga egenskaper och relationerna - alltså om livet och dess ständiga samspel, lär vi oss nytt.

Läsning är en fröjd. Samtal om läsning är njutning och riktigt värdefullt.

A...


DN. Se 8 december 2019._____ _____ _____


Bokhandeln i Norrtälje heter Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - Den heter det vi är och där den ligger. Den heter inte Norrtälje bokhandel  - Norrtälje bokhandel låg på gågatan och försvann för flera år sedan, men vi är förstås Norrtäljes bokhandel. 


Bokhandelns tfn är 0708905731 och vi nås också per mail: info 😏 roslagensbokhandel.se. Du hittar oss också på Instagram och facebook - sök på Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - så hittar du oss nog. 

Välkommen till butiken vid Lilla torget i Norrtälje, där vi pratar om ljuvliga böcker i mängd. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...