tisdag 6 augusti 2019

Ljuvliga bokcirklar, ljuvliga bokcirklar...

https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Donatella%20Di%20Pietrantoniohttps://bokbloggerskan.blogspot.com/2019/08/nadastolen-elizabeth-winthrop.html https://bokbloggerskan.blogspot.com/search/label/Armando%20Lucas%20Correa

Vi läser verkligen fantastiska böcker i våra cirklar, tänker jag (som möjligen är en smula partisk). Just nu funderar vi kring Asta av Jon Kalman Stefansson - som kräver sin tid i läsningen, Nådastolen av Elizabeth Winthrop - som gör att man verkligen får tänka kring rasism och hat, Lars Myttings Systerklockorna för oss runt norsk historia och mytologi, Dotterns berättelse av Armando Lucas Correa (som skrivit den mycket bra boken Den tyska flickan) som gör nedslag i världskrigshändelser och Den återlämnade flickan av Donatella Di Pietrantonio som fångar Italien och en flicka i sin ungdoms dagar som blir uppryckt ur en familj och placerad i en annan.

Ja, högst kompetenta författare skriver riktigt goda berättelser för oss att reflektera kring. Vi tackar och bockar och läser en sida till innan vi samlas för ytterligare ett inspirerande samtal i en bokcirkel i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Kaffe, samtal och kanske en liten kaka gör susen, eller hur?

A..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...