söndag 2 juli 2023

Björn rider. Jonas Olsson (3-6 år)


Björn och Ling vill prova att rida häst. De åker till en ridskola. Där finns massor av fina ridhästar! Men först måste de lära sig reglerna, mocka och ta på sig hjälmen ... Sedan är det dags för ridtur! Om de vågar ...

Efter att illustrerat över 40 barnböcker har Jonas Olsson nu börjat skriva egna. Björn rider är första boken i en planerad serie. Jonas började som serietecknare och har jobbat med bland annat 91:an och Hälge. Han har även publicerat sina egna serier i bland annat Uti vår hage, Herman Hedning, Pondus med flera.

  • Författare & illustratör: Olsson, Jonas

Björn och Ling sitter framför tv.n och tycker att det ser plättlätt ut att rida och göra konster. De bestämmer sig för att testa. Det visar sig vara något annat i verkligheten än i soffan där hemma. Jonas Olsson har berättat en fin historia och tecknat härliga bilder till texten. 

Texten och bilderna inbjuder till samtal t ex om hur det kommer sig att det - nästan allt - oftare ser lätt ut på håll och plötsligt blir mycket svårare när man ska göra det själv. Rida, åka skidor, simma eller vad som helst. Det kanske är så att allt kräver lite (eller t o m ganska mycket) övning för att det ska bli lätt. Det är ju något som är bra att läsa och prata om, eller hur? 

Att vara i ett stall kanske varenda unge borde vara, eller hur? Leka, ta djuret på allvar och mocka lite skit - och lära sig samarbete med alla andra i stallet för att det ska bli himla bra. 

Björn rider är en fin liten bok som passar utmärkt till barn som vill ha en liten berättelse, med vackra bilder och en vuxen intill som kan prata och läsa tillsammans med barnet. 

En stunds lugn och ro med ett barn i 3-6 årsåldern kan passa sig bra. 

Det här är finfint, minsann. 

A..


#Björnrider #jonasolsson #idusförlag 
#roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärsamtalförs 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...