lördag 29 juli 2023

12/8-23. Kristina Collén. Rima och ordfjärilarna. (3-6 år)



Lördag 12/8-23, kl 1200-1400. 

Boksignering Kristina Collén. 

Rima och ordfjärilarna (bilderbok 3-6 år) och deckaren Rosenträdgården.


Rima och ordfjärilarna 

Hemma bubblar orden ur munnen på Rima, speciellt när hon pratar med morfar. Men så fort hon kommer in på förskolan vill orden bara stanna kvar i magen. Rima tycker att det känns som att ha en massa dumma ordfjärilar som flyger omkring därinne.

Rimas morfar är en trollkarl, men det vet ingen annan. En dag ska morfar lämna Rima på förskolan. Då händer något magiskt.

Rima och ordfjärilarna är en varm och lekfull bok som på ett pedagogiskt sätt lyfter frågor kring selektiv mutism och att våga prata.



Rosenträdgården

En försommarmorgon finner den unga diakonen vid Regnmyra kyrka en känga under en av rosenbuskarna i församlingshemmets vackra trädgård. Det visar sig vara godsägare Mauritz Manners fot, och han förklaras senare död av rättsläkaren. Vad var det som drog honom till Rosenträdgården mitt i sommarnatten? Och vem placerade en ros i hans hand?


Hannah Schultz, utredare på polisen i Norrköping, får ärendet på sitt bord och det blir hennes första fall. Möjligen för att hon bor i byn där det misstänkta mordet har ägt rum. Att vara ensamstående mamma till tvillingar på fyra år, och att dessutom nyligen ha övertagit ett förfallet hus långt ut på landet, kanske inte är de bästa förutsättningarna för att utreda ett mord. Speciellt inte som byns invånare visar sig bära på djupa hemligheter.

”Den här byn sjuder av visdom. Men allt är inte av godo, det ska gudarna veta. Det finns det som borde komma fram. Gamla troll spricker i solljuset, eller förvandlas till stenar, om de avslöjas. Är det inte så det står i sagorna?”

Detta är en sorts deckare à la Agatha Christie i modern tappning. Personliga porträtt av invånarna i byn och deras förehavande blir till ett bildspel med målande bilder att se på sin inre filmduk.


Kristina Collén är socialarbetaren och universitetsläraren som började skriva barnböcker utifrån ett djupt rotat intresse för relationer och hur de påverkar oss. I hennes böcker återfinns såväl udda karaktärer som oväntad vänskap. Rosenträdgården - där feelgood möter spänning - är hennes debut som deckarförfattare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...