lördag 5 februari 2022

4/2-22; NT minnestext - Anders Unnerstad


Det är med mycket stor sorg jag hör att Anders Unnerstad har lämnat jordelivet. Han avled den 27 december 2021 och begravdes i Norrtälje kyrka den 27 januari 2022.

Jag mötte Anders i bokhandeln i Norrtälje. Han deltog i en av bokhandelns bokcirklar där vi samtalade om böcker och de frågor som väcks vid vår läsning. Det var hans hustru Gunilla som inspirerade honom att delta. Det är jag henne tacksam för. Mötet med Anders gjorde skillnad. 

Anders var en kunnig, intresserad och inspirerande människa. Han läste cirkelns böcker med intresse, men också med skarphet i blicken. Hans iakttagelser gjorde skillnad och jag hoppas att också vi gjorde skillnad för honom, att vi utvecklade varandra. Han lyssnade när andra talade, vände tanken i sitt huvud och gjorde sitt yttersta för att förstå de andras synpunkter. Han ställde dem i relation till sina tankar, sin bakgrund och sina erfarenheter i livet. Han läste mycket och hade stor litteraturkunskap i sin erfarenhetsbank. När han talade vägde han noga sina ord, hade stor integritet. Han intresserade sig för viktiga samhällsfrågor och han satte tydligt ner foten, när någon gav uttryck för åsikter som stör demokratin. 

Jag upplevde Anders som en kunnig, vänlig och omsorgsfull själ, där intresset för litteraturen var viktigt. Anders, hans kunskap och hans delaktighet gjorde skillnad hos oss. Jag känner en stor tacksamhet för att ha mött Anders och allt det han givit oss i våra samtal. 

Anders fattas oss.

Anette Grinde




DN - till minne av Anders Unnerstad; https://www.dn.se/familj/till-minne-anders-unnerstad/

Minnesrummet - Anders Unnerstad 15/8-1938 – 27/12-2021; https://www.minnesrummet.se/front/case/757672

Jockeyklubben - Anders Unnerstad; https://jockeyklubben.se/anders-unnerstad-in-memoriam/

Norrtelje Tidning - till minne av Anders Unnerstad; 20220204

DN - till minne av Anders Unnerstad; https://www.dn.se/familj/till-minne-anders-unnerstad-2/








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...