fredag 18 februari 2022

Det där var ett fantastiskt samtal.

16 februari 2022. 

Det där var ett fantastiskt samtal. Där fanns människor som delade med sig av sorg, glädje, liv, skratt och tårar. Där fanns helt olika ingångar, erfarenheter och lösningar. Vi talar i termer av; Jag gjorde så här eller Det här har hänt hos mig. Vi avstår råd, men lyssnar. Ibland frågar vi eller berättar en annan historia som visar sig i något mått likna den första, även om den vid första anblick ser olika ut Vi kan lära av varandra. Vi kan älta, för att det gör saker lättare att tala om det. Det är tillåtet att älta det man behöver älta. 


Personerna kanske inte har lösningar som gör att sorgen eller problematiken upphör, men kanske ser vi saken från ett annat perspektiv när vi talar om det. Livet behöver levas med glädje trots sorgen. Vid sidan om sorgen vandrar ju livet. I det vill vi vara.


Bakom skalet hos människor bor känslor och upplevelser vi inte känner till. Några kan och vill tala om det, andra hittar inte sitt forum. Vi ersätter inte sjukvården, psykiatrin eller andra reguljära inrättningar. Vi är något annat, för den som inte hittat sin plats utifrån den ordinarie hjälpkatalogen. För hjälp till samtal är det många som söker. 


Bokhandelns orossamtal är en plats, ett rum för sådana samtal. Ja, det är annat också, som t ex en bokhandel, en plats för litteratursamtal och annan kultur. Det är fint att vara en del av några av de samtal som behöver föras. 


Jag tackar er som deltar i våra samtal. Era berättelser gör skillnad. 


Tack.


Anette


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...