onsdag 20 maj 2020

Melker larvar sig - Anna Lundgren & Maya Jönsson

Melker larvar sig.

(Barnbok 3-6 år).

Kusin Lovis blåser in i huset som en virvelvind. Melker har längtat hela veckan och försöker springa lika snabbt. Mammorna säger att vissa barn har extra spring i benen. Som Lovis. I Melkers rum hittar de en larv som de släpper ut i trädgården. Sen börjar leken. Men vad händer när Lovis larvar in i storasyster Kerstins rum? Och varför missar Melker lördagsmyset?


Melker får kusinbesök och de leker så det känns i hela kroppen. Det är bus, skratt och röj. När de passerar det tillåtnas gräns dyker känslorna upp. Melker och Lovis är olika. Olika sätt, olika känslor och olika rytm. De leker gärna tillsammans och Melker blir superglad när Lovis kommer. Hon kommer verkligen som en stormvind.

Melker är fundersam och klok. Han är känslig. När storasyster Kerstin säger ifrån ordentligt blir Melker ledsen. Han funderar och håller sig för sig själv. Till slut löser sig trasslet mellan Melker och Kerstin och hans stora vånda löses upp. Han mår inte alls bra av trasslet med sin syster.

Ja, Melker är fundersam och klok. Det är en berättelse att känna igen sig i, att tala med barnen om och att fundera kring. Här finns verkligen personligheter, känslor och härlig lek. Här finns en fin berättelse och här finns underbara bilder. Bilderna är detaljrika, färgrika, fartiga, kluriga och fina. Ja, även bilderna tål sina samtal.

Melker larvar sig är en fin bok. Det är en bok att klura kring, prata om - ja, att läsa tillsammans.

Läs också Melker pyntar sig. Den är också himla fin.

A..


#AnnaLundgren #MayaJönsson #Melkerlarvarsig #Melkerpyntarsig #idusförlag #roslagensbokhandel #dinlokalabokhandel #välkommentillbokhandeln #Norrtälje #handlalokalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...