onsdag 6 maj 2020

Hästen & Husse i skärgården - Susanne Pelger & Anna Södergård


När man är som man är, då är man som bäst. Det tycker Hästen och Husse, som kanske egentligen är en hund och en matte. Här får du följa med dem ut i skärgården! 

Susanne Pelger, författare till boken Hästen och Husse, vill öppna dialog kring att vara annorlunda och att våga vara den man är.


Vad vore vi utan barnböckerna? Vad vore vi utan samtalen och läsningen tillsammans? Vad vore vi utan barnens funderingar och klurigheter? Vad vore vi utan bilderna, skratten och färgerna?

Vi har tidigare läst Hästen & Husse i fjällen, som vi gillade. Nu ska vi till den vackra skärgården istället. Visst är det härligt med alla olika miljöer? Det ger helt nya frågor att prata med småglinen om. Så fint, så fint. Samtal med barn är guld för själen.

Här finns båt och flytväst, fiske och brasa, säl och sjömärken, grundstötning och oreda, tårar och hjälp. Ja, och mat tillsammans när man räddat sig ur trasslet. Kroppkakor är gott, har du smakat? Här finns fantastiska bilder med tillhörande text som kan skapa bra samtal med barnen. Färg och lust ligger sida vid sida med allvaret. Omsorg och tillsammans känns bra här.

Barnboksserien Hästen & Husse passar fint till de små barnen, typ 3-6 år.

Missa inte vår barnbokshylla.

En bok till frukost, en till lunch och en till kvällen. Ja, det ska väl varje unge ha!

A..

PS. Jag blir också så himla glad över Idus förlag och deras författare. Där hittar jag riktig glöd, glädje och inspirerande pep. Heja er. 

#hästenochhusseiskärgården  #susannepelger #annasödergård #idusförlag #barnböcker 3-6år  #norrtälje #roslagensbokhandel #välkommentillbokhandeln #dinlokalabokhandel  #enriktigbokhandel 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...