torsdag 7 maj 2020

Nattsyster - Karin Jacov


Lill-Nova älskar den stora gungan på lekplatsen. På den känner hon sig fri och modig. Men oftast får hon inte gunga på den. Det har Stor-Nova bestämt. Stor-Nova som tittar på Lill-Nova som att hon knappt borde få finnas och som nyps hårt ifall man inte gör som hon säger.

Lill-Nova är rädd för Stor-Nova men inte för mörker. Därför går hon till lekplatsen på natten. Då är den skimrande och bara hennes. Men en natt väntar någon på henne, någon som ser ut precis som Lill-Nova, fast med svart hår istället för vitt.

Nattsyster är en berättelse med en touch av magisk realism, en berättelse om att hitta modet inom sig.

(Ovanstående är förlagets beskrivning av boken).Här finns det känslor att tala om. Rädsla, glädje, kaxighet, lycka, ja, och mer därtill. Tänk, att vara liten och inte våga. Den där rädslan kan man förstå. Tänk, att sen bygga mod och se att man kan. Här är det bara barn med i berättelsen, inga vuxna. Hon bygger sin egen självkänsla, når nya höjder.

Det är en vacker berättelse och den är illustrerad med vackra bilder. Det kommer att gå bra för Lill-Nova. Det är en tjej med ruter i. Hon kan och andra kan lära sig av henne.

Visst är det magiskt med alla berättelser och alla härliga illustrationer? Tänk, så mycket vi kan prata med barnen om när vi läser detta tillsammans med dem.

Det är så härligt med alla fina berättelser.

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Barnbokshyllan hittas längst in i butiken. Välkommen hit. Välkommen dit.

A..


#idusförlag  #KarinJacov  #MattiasAndersson #barnböcker 3-6år  #norrtälje  #roslagensbokhandel  #välkommentillbokhandeln  #dinlokalabokhandel  #enriktigbokhandel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...