måndag 19 mars 2018

Mischling - Affinity Konar

Mischling
Affinity Konar
Polaris
Isbn 9789188 647023
2017

År 1944 kommer tvillingsystrarna Pearl och Stasha till Auschwitz med sin mamma och farfar. De sätts i Mengele Zoo, nazisternas mänskliga experimentverkstad med tvillingar. Flickorna upplever förskräckliga fasor och de personligheter de en gång har delat klyvs nu i två: Pearl blir ansvarig för det sorgliga, det goda och det förflutna. Stasha får stå för det roliga, det vildsinta och framtiden. På vintern försvinner Pearl. Stasha sörjer tvilling, men håller fast vid tanken att Pearl fortfarande lever. När lägret befrias av Röda armén ger hon sig ut genom Polens förödelse för att hitta Pearl och försöka forma sig en framtid.

Om den här boken kan jag bara säga; läs den. Den handlar om tvillingarnas unika förhållanden. Den handlar om Auschwitz fasor. Den handlar om överlevnad, sorg och andra världskrigets verkliga fasor. Den handlar om död, men den handlar också om kärlek.

Det här är en bok att läsa i lugn och ro, med reflektion och tanke. I slutet av boken finns samtalsfrågor eller reflektionsfrågor, ja, bokcirkelfrågor som du kan använda själv eller tillsammans med andra.

Den här boken förtjänar verkligen läsning.

Vissa böcker, ni vet sådana som man vet bär en stor dos sanning, är ibland rysligt hemska att läsa. Men ändå.

Läs Mischling.

Ja, den finns i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...