onsdag 29 augusti 2018

Vi möts på museet av Anne YoungsonVi möts på museet
Anne Youngson
Sekwa förlag
2018

Sekwa förlag har givit ut Vi möts på museet av Anne Youngson.

Bokhandlerskan hos Roslagens bokhandel vid Lilla torget har just läst Vi möts på museet. Vi kommer definitivt att ta hem den till bokhandelns kunder. Vi räknar med att få in den i mitten nästa vecka. (Hojta om vi ska öronmärka ett ex till dig!)

Den handlar om Anders & Tina som skriver till varandra. Den ene från Danmark och den andra från England. De har inte träffats, men finner uppenbart stor glädje i varandra allteftersom brevskrivande framskrider. Just så borde man ju göra - skriva, i lagom långsam takt till någon annan person. Reflekterande, känslo- och kunskapsutbytande, berättande och med konstruktiva ord som för den andre in på nya spår.

Vad betyder det när vi samtalar om vårt innersta? Vad är det, egentligen? Vad säger det om mig, oss, när vi gör det med någon annan? Hur påverkar nya vänskaper våra tidigare vänskaper eller relationer? Hur påverkas en annan relation av det vi säger i och om den nya?

Bokhandlerskan fann mycket stor glädje i läsandet av boken och ser fram emot att lägga fram den som ett alternativ i någon av våra framtida bokcirklar. Den här boken tål att talas om, tänker hon. Att skriva så till en främmande - okänd - vän tål att tänkas på. Så fint det vore att göra just så. Filosofiskt vackert, lärorikt.

Högst intressant läsning!

Ja, den här boken kan rekommenderas! Bokhandlerskan gillade den.

A..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...