fredag 3 augusti 2018

Tsarens dotter av Gill Paul

Tsarens dotter
Gill Paul
2018
Louise Bäckelin förlag
978 91 7799 000 0

1914. Tsarens rike håller på att gå under och familjen Romanovs framtid blir alltmer osäker. Storhertiginnan Tatiana är hemligt förälskad i officeren Dmitri och de drömmer om en gemensam framtid. När familjen fängslas och flyttas långt ut i Sibirien sätter Dmitri en våghalsig plan i verket för att rädda sin älskade. 

2016. Kitty Fisher lämnar hals-över-huvud London när hon upptäcker att hennes man är otrogen. Hon åker till den lilla stuga i USA som hon nyligen ärvt efter sin gammelfarfar som hon aldrig kände. Där, på stranden, hittar hon ett halssmycke som kommer att leda henne till en djupt begraven familjehemlighet. 

Tsarens dotter rör sig mellan seklen och berättar en oförglömlig historia om kärlek, skuld och saknad. 

- GILL PAUL är en storsäljande brittisk författare som blivit känd världen över för sina uppslukande romaner om verkliga historiska händelser. Tsarens dotter är den första av hennes böcker som kommer ut på svenska. Gill Paul är född och uppvuxen i Glasgow, men numera bosatt i London.

Oj, säger jag allteftersom jag läser Tsarens dotter. Här blir jag historiskt intresserad av familjen, av händelserna och förundras av officerens Dmitris otroliga engagemang för Tatiana, tsarens dotter. Här finns historiska händelser, krig, de röda och de vita och också en koppling till nutid.

Oj, säger jag allteftersom jag läser och vill veta mer. Den här boken läser vi just nu i en av våra bokcirklar i Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Vi ser fram emot samtalet inom kort!

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...