måndag 25 juni 2018

Almedalen - makt, magi och möten

Almedalen
Makt, magi och möten
Red Lena Lid Falkman
2018

Almedalsveckan är ett unikt fenomen. Från ett tal av Olof Palme 1968, till ett event med över 4000 programpunkter. Almedalen fyller 50 år och det är dags att hylla, kritisera och analysera veckan. I den här boken skriver forskare, journalister, aktivister och politiker om sitt Almedalen. Det som träder fram är ett pussel med bitar som demokrati, PR, näringsliv, politiker, nätverk, makt, magi och möten.

Hur har Almedalsveckan förändrats över tid? Hur är den idag? Varför är den viktig? Är den viktig?

Alf Svensson rubricerar sin text som "Den mest förtjusande mötesplatsen" - och för oss som aldrig har varit där kan så tyckas, ja. Vi kan tänka oss att veckan innebär ett ofantligt stort antal möjligheter till möten, ny kunskap och fantastiska möjligheter att påverka. Att det är en vimmelplats av stor vikt, helt enkelt. Av olika själ, förstås.

Man kan också tänka sig att det är en oerhört stor och viktig händelse för Gotlands näringsliv. Detta evenemang genererar mycket pengar. Människor ska bo, äta, sova, resa, shoppa i öns butiker, lyssna till föredrag och debatter, delta i samtal, se sig om på ön, med mera - ja, visst generererar det pengar för näringslivet på ön, så visst finns det ett starkt intresse att driva företeelsen vidare.

Almedalen - makt, magi och möten innehåller artiklar, kunskap och reflektioner från människor vars intresse i en eller annan form finns med Almedalens evenemang. Ja, plus och minus finns förstås i reflektionerna.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...