onsdag 20 mars 2024

Mot kollapsens hjärta : om tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott. Jonathan Jeppsson

Mot kollapsens hjärta : om tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott. 

Jonathan Jeppsson.


 Alla pratar om klimathotet. Men bakom klimatkrisen hotar en annan, mycket mer närliggande kris tillväxtens slut och civilisationens sammanbrott. Och vi rör oss mot den i svindlande hastighet. 

Jonathan Jeppsson är chef för Aftonbladets grävredaktion och har tidigare skrivit den hyllade och prisbelönta boken Åtta steg mot avgrunden. Här fortsätter han sin jakt på svar och färdas in mot kollapsens innersta väsen. En omvälvande rapport påstår att vi är så nära att det till och med finns ett årtal: 2040. Men spåren leder också tillbaka till 70-talet och barndomens dolda orsakssamband. Vad är det för skuld som gömts undan? Hur kunde ett barn bara spårlöst försvinna? Och vad är det för märkligt flimmer vi ser runt omkring oss? 


Mot kollapsens hjärta är en omskakande berättelse om vad som väntar oss när civilisationen bryter samman. Men det är också en resa in i glömskans rike - och en drabbande skildring av en pappa som bär på nycklarna till en annan värld. 






#JonathanJeppsson#ordfront #motkollapsenshjärta #roslagensbokhandel #kulturtorget #platsendärssamtalförs #klimatkrisen #miljö #civilisationenssammanbrott 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...