tisdag 8 maj 2018

Underbara ADHD av Georgios Karpathakis

Underbara ADHD
Georgios Karpathakis
2018
Vilja förlag

Detta är en personlig skildring av hur det kan vara att leva med ADHD. Författaren beskriver hur det påverkar och har påverkat allt i hans liv och uppväxt. Han berättar om problem i skolan, missbruk av droger och svårigheter i relationer.

Underbara ADHD lär oss att diagnosen är viktig, för att det ger möjlighet till hjälp att hantera sina svårigheter. Medicinering, hjälp att hitta förhållningssätt, sätt att se det fantastiska i de förutsättningar just denna person har liksom det viktiga i stöd och kärlek från omgivningen. Ja, rätt förhållningssätt i förhållande till människor, oavsett vilka, är oerhört viktigt. Tänk, om vi lärde oss, bättre, att se vår omgivnings grundförutsättningar och behov, så att vi alla kunde fungera bättre. Underbara ADHD berättar om unika människor, om deras unika förutsättningar som gör dem till en särskilt (fantastisk) kategori människor.

Det gäller att hitta rätt i livet - så tidigt som möjligt. Det gäller att få all den kärlek och uppmuntran som den unika människan behöver.

En fin bok - en unik och viktig berättelse som visar oss hur det är, eller kan vara, att leva med ADHD.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...