torsdag 17 maj 2018

Till morfar, om du blir hungrig av Jändel & Willis

Till morfar, om du blir hungrig
Nicolas Jändel & Helena Willis
Bonnier Carlsen Förlag
2018
(6-9 år)

Till morfar, om du blir hungrig berättar om Elliot och vad som händer i hans värld när hans morfar plötsligt dör. Elliot och hans mamma blir ledsen, men de pratar med varandra och det blir så fint och bra till slut. Elliots fotbollstränare är också snäll och förstår vad som har hänt och Elliot lär sig massa nya saker.

Boken är för barn som är ungefär 6-9 år, som kan läsa själva eller kanske där en förälder läser och pratar med barnet. Ämnet kan ju vara lite jobbigt, även om den är väldigt fint skriven.

Det här är en fin bok. Vi ser bilden av sorgen, ser att Elliot förstår, får fråga, lär sig mer och hur han lär sig att förstå och leva med att hans älskade morfar har dött. Elliot får verkligen hjälp att hantera sin sorg.

Jag blir själv berörd när jag läser boken. Ja, nästan så att jag själv känner hur det känns, hur tårarna kan komma och hur sorgen berör hela oss.

Den här boken ska vi i bokhandeln absolut rekommendera till den som letar en bok till ett barn som har förlorat någon person som spelar stor roll i hens liv. Eller kanske som en förberedelser för en sådan händelse.

Ja, Till morfar, om du blir hungrig är en fin bok. En riktigt fin bok.

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...