måndag 25 december 2017

Vi hade öppet på julafton i butiken

Ja, även på julafton hade vi öppet i butiken. En liten, väldigt liten, ström av människor passerade i butiken på söndagen. De flesta var kanske hemma i sina hem, talade med sina besökare eller funderade över dagens budskap. Några få, som gärna ville klara av ytterligare några viktiga inköp denna dag, besökte butiken. Vi log tillsammans över det braiga i att butiken var öppen och vi letade i hyllorna för att hitta just det som passade bra eller till och med bäst denna dag.

Någon strävade efter något ytterligare att lägga under granen och någon efter en särskild bok till sig själv. Skälen är och var förstås deras alldeles egna. Flera köpte också en bok till sig själv, för att skapa lugn och glädje under de kommande dagarna. Glädje, generositet och något mått av rättvisa kanske är viktigt denna dag, även om många inte ger varandra presenter. En bok eller två är alltid väldigt värdefullt, säger många. Den ger mervärden på många plan.

Ja, en bok kan ge värde för fler, kanske lämnas boken vidare till fler läsare. Den ger underlag för egna tankar och kanske också samtal att föra med andra människor.

Vi önskar er alla en fantastiskt fin fortsättning på julhelgen.

I dag önskar vi frid och värme till allas våra sinnen.

A..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...