måndag 11 december 2017

De hängda hundarna av Jens Henrik Jensen

- Var det på Tv4 eller i Svd?
- Tv4, tror jag.
- Vad hette boken?
- Det var något med hundar.
- Var det en roman?
- Jag vet inte.
- Vet du vad författaren heter?
- Nej, tyvärr.

 Ja, vi pysslar med detektivarbete i bokhandeln vid Lilla torget i Norrtälje. Ibland letar vi på författare, ibland på titel och ibland på färg på boken. Ofta vinner vi framgång i vårt idoga letande, men inte alltid. För den första kunden hittade vi inte rätt, men när den andra kom för att hitta samma bok så fylldes det på med lite mer information, minsann. Så nu är boken beställd till bokhandeln. När någon vill ha en bok, så är det ju läge att ta hem den, eller hur?

Det rörde sig alltså om årets spänningsförfattare i Danmark. Boken hette De hängda hundarna och författaren heter Jens Henrik Jensen

Om boken står att läsa;

Danmarks mest prisdekorerade soldat någonsin, krigsveteranen Niels Oxen, lever tillsammans med sin hund i ett husvagnsläger i nordvästra Köpenhamn. I hopp om att sluta fred med sina inre demoner försöker han leva sitt liv utanför samhället och överlever genom att samla tomflaskor och äta matavfall från stormarknader. Men livet förvandlas till en mardröm för Niels Oxen. 

Efter ett nattligt besök på ett medeltida slott i skogen misstänks han plötsligt för att ha dödat slottets herre, en före detta ambassadör och grundare av en inflytelserik orden. Den oortodoxa Margrethe Franck från underrättelsetjänsten får i uppdrag att leda utredningen, som snart visar sig bestå av en serie mystiska mord, tydligen bara har en sak gemensamt: Hängda hundar. 

De hängda hundarna är första delen i Jens Henrik Jensens Oxentrilogi. 

Serien har sålt i mer än 100 000 exemplar i Danmark och böckerna kommer att filmatiseras under 2018. 

Välkommen till Roslagens bokhandel.

Det är där det händer.

A..


Vi laddar butiken med;
Böcker
Sjökort
Pussel
Pennor
Pocket
Deckare
Romaner
Kontorsmaterial
Spel


2 kommentarer:

  1. Flera år sedan och en annan ägare: Jag: Jag letar efter en bok. Den är spännande och den kom i pocket för inte jättelängesedan. Det var nåt med två systrar. Min kompis har sagt att jag inte får läsa den när jag är ensam och det är mörkt. Mannen bakom bokdisken: Det är kanske den här du menar - visar mig Någon sorts frid av Camilla Grege och Åsa Träff, vilket var exakt den jag menade.

    SvaraRadera
  2. Det var skarpt gjort. Välkommen och gör ett besök i bokhandeln, leta och botanisera och se om du hittar något som passar.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...