måndag 4 december 2017

Ribbings etikett - Magdalena Ribbing

Ribbings etikett anländer till Roslagens bokhandel för att en kund har beställt den till sig. Magdalena Ribbing har gått ur tiden under 2017 men hennes minne och hennes fantastiska verk lever kvar. Hon har verkligen spelat roll.

Standardverket om stil och etikett - av Magdalena Ribbing - kompletteringsbeställs gärna igen. Vill du ha ditt eget ex i din hand?

Ribbings etikett är Magdalena Ribbings heltäckande och moderna etikettbok! Generöst har hon delat med sig av sin rika kunskap om förväntat och trevligt uppförande i alla tänkbara sällskapssituationer.

Här beskrivs gamla traditioner och nya vanor, ursprung och bakgrund, seder och bruk - många vedertagna, andra nyskapade för vår tid, andra återigen framåtblickande. Alla är bra att känna till - att följa, använda delvis eller avstå ifrån.

I boken hittar du teman som rör vardag och fest, arbetsliv och privatsfär, sociala medier och kommunikation, mångkulturella möten i Sverige och utomlands, bjudningar och klädsel, liksom vanor och ovanor. Boken är verkligen innehållsrik.

Ribbings etikett är lättillgänglig och lustfylld läsning för alla som är intresserade av folkvett och finess, av umgängeskonst och social kompetens i glädje och sorg, vardag och fest, arbete och fritid i formella såväl som informella sammanhang.

Det utförliga registret gör boken till ett uppslagsverk som snabbt ger svar på alla frågor.

Välkommen till Roslagens bokhandel i det södra huset av Wallinska gårdarna vid Lilla torget i Norrtälje.

Vi räknar med att ha öppet varje dag fram till jul. 

A..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...