måndag 4 februari 2019

Taggtråds-Tim av Stefan Ljungqvist & Johan Egerkrans


Taggtråds-Tim 
Stefan Ljungqvist och Johan Egerkrans

Den dagen föreståndaren hämtar den nya pojken på tågstationen förändras allt på barnhemmet. Till det sämre. Särskilt för Tim, eftersom den nya pojken vänder de andra barnen mot honom. Först försöker Tim att anpassa sig. Sedan försöker han bara stå ut. Men till sist bestämmer han sig för att göra något åt saken. Men det blir inte riktigt som han tänkt sig...

I Taggtråds-Tim berättar författarna om förtvivlan och ilska, ensamhet och längtan och att vägen mot förlåtelse och vänskap kräver lika stor insats som alla elaka upptåg gör.

Det är en berättelse som gör ont, för att den innehåller en berättelse om mobbning, att vara utanför gruppen och om ensamhet. Orättvisan skapar så småningom också ilska, men sen också insikter om vad som hänt och hur man kan gå vidare. Taggtråds-Tim hittar rätt till slut.

Den här boken kan användas till läsning och samtal om ensamhet, mobbning och om vem som är utanför. Vad händer med den som är utanför? Hur mår man då? Varför mobbar man andra? Och hur fungerar grupptryck, egentligen?

Här behöver vi också tala om hur Oswald mår. Det finns ju många varför i tanken kring mobbaren, men också han är en människa som vill synas och vara med - men förstås inte på bekostnad av någon annan. Alla är viktiga, eller hur?

A..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...