lördag 21 april 2018

Samtal med föräldrar om barnens läsande (17/5 2018)

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje och Annika Billberg - barnboksförfattare - bjuder in till samtal med föräldrar om barnens läsande.

Annika Billberg talar med föräldrar om barns läsning.
Torsdagen den 17 maj 2018
Kl 1800-1900
Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje
Föreläsningen är gratis, men vi är tacksamma för din anmälan.

- Min dröm är att skriva böcker som barn älskar och som de vill läsa om och om igen, säger Annika Billberg. Hennes föreläsning handlar om hur hon har tagit ett första steg för att närma sig den drömmen genom att skriva och ge ut ”En sagolik sommar”. Föreläsningen handlar även om hennes syn på barnboksförfattarens roll och vikten av att bidra till att fler barn läser.

Att låta barn läsa eller bli lästa för är viktigt för den fortsatta inlärningsförmågan, otaliga artiklar och rapporter pekar på det. Men att lära sig att läsa och att älska böcker ger så mycket mer än så. Att läsa är att förflytta sig i tid och rum. Till nya världar, spännande äventyr och storslagna miljöer. Ingen film, inget spel och ingen mobilapp kan någonsin ge samma upplevelse. Förmågan att släppa taget om här och nu och låta sig själv uppslukas av de intriger, karaktärer och miljöer som boken erbjuder, etableras när vi växer upp.

- Varje barnboksförfattare har ett ansvar för att främja läsning bland barn och unga, säger Annika Billberg. - I den bästa av världar skapar vi böcker som barn älskar och vill läsa om och om igen.

Anmäl dig till föreläsningen genom att kontakta Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje. Ett besök i butiken, ett telefonsamtal 0176-19970 eller mail; info@roslagensbokhandel.se är bra kontaktvägar för att berätta att du gärna kommer till föreläsningen.

Vi ser stort fram emot samtalet med Annika Billberg.

A..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...