onsdag 5 december 2018

Sluta släng - enkla sätt att slippa matsvinn!

Men, åhh, så bra. Så superperfekt med en bok som ger oss bra tips för att slippa matsvinn. Vi har boken i bokhandeln nu! Hållbarhet är bra, eller hur? Ditt hör matsvinnsfrågan!

Vi, där hemma (inte i bokhandeln, förstås) "odlar" ägg. Ja, vi får bara några få eftersom hönorna gör precis som de vill. De värper bara när de har lust, verkar det som. Det är fint med egna höns. De är supercoola, snackar som bara den och är oerhört nyfikna. Man blir glad av dem.

Våra hönor gör i varje fall att vi inte köper ägg. När jag öppnar boken Sluta släng - enkla sätt att slippa matsvinn - hittar jag ord om ägg. Det gör mig glad. Gulan och vitan kan ätas till höger och vänster. Man kan verkligen göra mycket av ägg och det är därtill en nyttig vara. I den här boken berättas också att man kan ha nytta av skalen till fläckborttagning. Det är ju superperfekt när man har en vara där man verkligen kan använda allt. Ja, det finns fler sådana tips i Sluta släng.

Planering. Ta om hand. Tänk först. Använd rätt prylar. Återvinn. Använd hela varan. Köp inte mer än du behöver - köp bara en matförpackning även om butiken ger dig en bättre styckpris om du köper två eller tre. Fler leder ju ofta till att man också slänger mer. I boken finns också recepttips och uppmärksamhet kring hur vi använder mer av olika varor, alltså hela varan istället för bara en del. Som bananskalet eller morotsblasten till exempel.

Nu ska vi göra bananglass och pimpa peston!

En kund tipsade oss om boken och nu har vi den i bokhandeln. Tack, för ett riktigt bra tips, Michaela!

A..


Rospiggen 2019 har kommit. 
Vi har söndagsöppet under
adventssöndagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...