söndag 2 december 2018

Meningen med bin - Göran Bergengren


Meningen med bin
Göran Bergengren
2018
Carlsson bokförlag
Isbn 9789173319331

Den här boken har Göran Greider skrivit varmt om på Aftonbladets web (26/11 2018). Möjligen i papperstidningen också.

Vi sätter oss bekvämt i vår lässtol och läser med njutning. Meningen med bin är personlig, ja, högst personlig.

Ja, just nu kanske verksamheten i bikuporna inte är alltför hög, men det står ju inte på förrän våren är här igen. Vi tänker att vi ändå behöver tänka på dessa små vänner året runt. Visst är det väl så? Och visst är de våra vänner?

Bokhandeln vid Lilla torget i Norrtälje hyser en stor dos värme för de små bina och deras väl. Vi vill att fler ska lära sig mer om vikten om bin i vår natur - se att de är viktiga och att vi alla har ett ansvar för deras väl.

När du tittar in i bokhandeln i Norrtälje nästa gång du råkar passera, så glöm inte att meddela att du är biodlare, ständigt tänkande på natur och hållbarhet eller på annat sätt är en särskild bi- eller naturvän - så ska vi åstadkomma en biväns- eller naturvänsrabatt på några biodlingsböcker eller andra naturrelaterade böcker till dig och dina vänner.

Vi har t ex en fin bok om att bygga holkar i naturens eget material - ja, kanske kan vi peppa för att det ska byggas fler bihotell i bygden?

Välkommen till Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje & låt oss veta att du är en bivän eller på annat sätt en naturvän!

A..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...