måndag 3 december 2018

Föreläsning 12/12 kl 1730. Ärver man sorger?
Välkommen till en spännande föreläsning i butiken!

Ärver man sorger?

När; 12 december kl 1730-1830

Var; Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje
Fri entré - men köp gärna en bok!
Anmälan; Ja, tack, så vi har koll på antal stolar.

info😏 roslagensbokhandel.se
tfn 0708905731, 0176-19970
Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje


Om boken

Vem var han, Helge Söderblom, som dog den 7 januari 1932 på Ulleråkers mentalsjukhus i Uppsala, dagen före sin 36-årsdag? Bara ett halvår tidigare hade hans berömde far ärkebiskopen Nathan Söderblom gått bort och landssorg utlysts.

I Helges texter möter vi en skicklig stilist och träffsäker berättare, en skådespelare och posör, men också en man med ett barns bekräftelsebehov sida vid sida med en djup klarsynthet när det gäller hans eget och familjens liv. Han brottas med en sexualitet som inte accepteras och livsval som inte får göras i den påpassade ärkebiskopsfamiljen.

Författare & föreläsare; 
Omi Söderblom
Omi Söderblom som är barnbarn till Helge sökte efter information om en farfar som det var märkligt tyst om under hennes uppväxt, och på besynnerliga vägar blev hon ägare till en ask med hans papper. Till Helges texter har Omi Söderblom skrivit en introduktion och analys av det hon funnit under sitt sökande.

I skuggan av Nathan är en mycket gripande biografi om en av vår tids största familjedramer.

Omi Söderblom är författare till denna bok. Hon är född i Uppsala 1950, är domare i Svea hovrätt och barnbarnsbarn till ärkebiskop Nathan Söderblom. I sin kritikerrosade författardebut delar hon med sig av sin släkthistoria och tecknar ett gripande porträtt av sin farfar, Helge Söderblom, Nathans och Annas äldste son. Omi har gått igenom ett gediget material i sin research – brev, böcker och artiklar.

Den 12 december kl 1730 

håller författaren Omi Söderblom 
en föreläsning om 

Nathan Söderblom, hans hustru Anna och sonen Helge Söderblom 
Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje.

Välkommen då!

A..Vi samarbetar med Sensus Studieförbund
i våra arrangemang i bokhandeln.


  • Lars Olof Jonathan (Nathan) Söderblom, född 15 januari 1866 i Trönö prästgård, Hälsingland, död 12 juli 1931 i Uppsala, var en svensk teolog och Svenska kyrkans ärkebiskop 1914–1931. Han var ledamot av Svenska akademien och erhöll Nobels fredspris 1930 för sitt ekumeniska fredsarbete.
  • Helge Söderblom, född 8 januari 1896 i Paris i Frankrike, död 7 januari 1932 i Uppsala domkyrkoförsamling, var en svensk skådespelare, verksam i Tyskland, Finland och Sverige samt journalist på Tidningarnas Telegrambyrå, TT, i Stockholm där han även var nyhetsuppläsare i TT:s radiosändningar i Radiotjänst. Söderblom var son till ärkebiskop Nathan Söderblom och Anna Forsell samt bror till bland andra Brita Brilioth (gift med Yngve Brilioth), Sven Söderblom, Staffan Söderblom och Jon Olof Söderblom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...